Category Archives: Hår

Haircare

Foto 2014-11-15 21 59 55

Torrschampoo från L’Oreal | Saltvattenspray från Vision Haircare | Värmespray från REF

Hej! Haft sjuk bloggtorka senaste tiden, kan inte komma på vad jag ska skriva om!? (tips tack!) I alla fall, något som jag tänkte kunde vara intressant är vad jag använder för hårprodukter, så här är en snabb ”genomgång”!

Jag är inte superduktig på att ta hand om mitt långa hår, men ändå blir det inte särskilt slitet, thank god. Jag tvättar håret varannan eller var tredje dag med TREsemmés schampo och balsam, jag varierar lite mellan de olika typerna dem har. Sedan försöker jag att inte föna håret allt för ofta, sover oftast med blött hår och låter det torka under natten.

Oftast borstar jag bara igenom håret på morgonen och har det nersläppt, men ibland gör jag annat, som t.ex. sätter upp det i en hög tofs! Då vänder jag bara huvudet upp och ner, sätter upp en tofs högt på huvudet och sedan fixar till så att det ser lite ”slarvigt” ut. Till min hjälp har jag min favorit-saltvattenspray från Vision Haircare. Jag sprayar det i den uppsatta tofsen och rufsar till det lite bara, så ser det inte så tråkigt och tunt ut!

Har jag någon gång lite fettigt eller smutsigt hår när jag vaknar sprayar jag bara i lite torrschampoo! Det jag använder är från L’Oreal och det ger även mitt hår mycket textur, vilket det tyvärr annars saknar…  Både detta och min saltvattenspray köpte jag på Bellbox i Täby Centrum.

Innan när jag lockade mitt hår hade jag jättemycket problem med att få lockarna att stanna kvar i håret, jag använde massa hårspray men det hjälpte inte… Så jag gick in hos en frisör en dag och frågade vad jag gjorde fel, då gav hon mig svaret; värmespray! Min värmespray ger även mycket stadga, vilket gör att jag inte behöver använda någon hårspray överhuvudtaget efteråt, jag bara sprayar saltvattenspray så håller det hela kvällen! Hårspray kan göra håret tyngre, vilket gör att lockarna faller ur :/ Så ett tips till er som har problem med att få lockarna kvar, använd denna värmespray!

Ebba ♡

Pamper evening

Foto 2014-10-28 17 46 15

Heej allihopa! Idag har jag varit jätteseg och trött, så jag bestämde mig för att ha en lite mini pamper evening. Så jag skyndade mig iväg till Lush och kom hem med en Dragon’s Egg och en mudmask med gojibär och granatäpple från H&M. Dragon’s Egg är en badbond som brusar när du släpper ner den i badet! Det doftar citrus (min favorit!) och vattnet färgas skimrigt guldigt och får ett vitt mjukt skumlager överst, samt finns det små poppande godis i som knastrar. Jag tvättade håret och satte i min hårinpackning från Klippoteket, sedan satte jag mig i mitt citrusdoftande bad och läste ett tag och tänkte på ingenting. Otroligt skönt och nu är jag len som en bebis! Har faktiskt aldrig provat en badbomd från Lush innan, så jag är jättenöjd. Nu är jag taggad på att prova flera :) Superbra tips för er som känner för att koppla av lite, antingen innan ni ska sova eller innan ni ska ut!

Ebba ♡