Monthly Archives: oktober 2014

Pamper evening

Foto 2014-10-28 17 46 15

Heej allihopa! Idag har jag varit jätteseg och trött, så jag bestämde mig för att ha en lite mini pamper evening. Så jag skyndade mig iväg till Lush och kom hem med en Dragon’s Egg och en mudmask med gojibär och granatäpple från H&M. Dragon’s Egg är en badbond som brusar när du släpper ner den i badet! Det doftar citrus (min favorit!) och vattnet färgas skimrigt guldigt och får ett vitt mjukt skumlager överst, samt finns det små poppande godis i som knastrar. Jag tvättade håret och satte i min hårinpackning från Klippoteket, sedan satte jag mig i mitt citrusdoftande bad och läste ett tag och tänkte på ingenting. Otroligt skönt och nu är jag len som en bebis! Har faktiskt aldrig provat en badbomd från Lush innan, så jag är jättenöjd. Nu är jag taggad på att prova flera :) Superbra tips för er som känner för att koppla av lite, antingen innan ni ska sova eller innan ni ska ut!

Ebba ♡

My wishlist

Skärmavbild 2014-10-27 kl. 09.23.37Skärmavbild 2014-10-27 kl. 09.24.38

Naked Eye – Too Faced | Smudge Proof Eyeshadow Base – NARS

604214916463_naked2Skärmavbild 2014-10-27 kl. 10.09.34

Naked 2 – Urban Decay | Blush Rose Gold – Sleek

Skärmavbild 2014-10-27 kl. 10.21.38Skärmavbild 2014-10-27 kl. 10.56.50

Better Than Sex Mascara – Too Faced | Classic Brush Set – Zoeva

20L03YCNU_large 20L04YICE_large 20L22DDMR_large

Nevada/Innocent/Trigger – Topshop

Halloween

Foto 2014-10-23 13 07 36 Foto 2014-10-23 13 18 42

Idag var det Halloween-dag i skolan och självklart måste man fixa till sig lite extra då! Jag och Matilda sminkade på sår med latex och fake-blod osv. Riktigt bra blev det faktiskt. En bra detalj på sådana här halloween-dagar i skolan eller liknande när man kanske inte vill gå all in med dräkt och allt, men fortfarande någonting coolt. Det jag inte gillar med detta (eller så gör jag fel på något sätt) är att pappret och latexen torkar och blir stel, vilket gör att den inte blandas in i huden lika bra. Det blir mer en skarp kant och det blir luftbubblor som lossnar i kanterna, vilket inte är så kul :( Men det höll i alla fall bra i 1-2 timmar, sedan började det torka lite väl mycket. Så detta är kanske inte att rekommendera en hel kväll, om man inte gör det annorlunda på något sätt. Om ni har några tips – kommentera!

Nu ska jag få min beauty-sleep, så god natt!

Ebba ♡

My biggest inspiration

I detta inlägg tänkte jag skriva lite om en av mina största inspirationer inom skönhet, nämligen Michelle Phan. Jag kan inte komma ihåg hur många år jag har tittat på hennes youtube-videos och tutorials, men det är en del!

Jag kan ju börja med att påpeka hur otrolig vacker hon är, med smink som utan. En så otroligt målmedveten, talangfull och duktig tjej, helt klart en av mina största idoler. Hon har gått från att filma sina tutorials till youtube med en webbcamera, och nu bor hon i New York och Los Angeles, har över 7 miljoner (!!) subscribers på youtube och ett eget sminkmärke, EM Cosmetics! Hon är väldigt seriös, hon vet verkligen vad hon vill med livet och hon har inställningen att göra det. Det är någonting jag tror att man verkligen behöver om man vill jobba med något man älskar. Hon är verkligen sig själv i sina videor och det är något jag beundrar. Hon är även väldigt viktig med att man ska älska sig själv för den man är.

Har ni inte kollat in hennes youtube-kanal än så gör det! Hon gör vanliga dagliga smink-tutorials, halloween-sminkningar, beauty-tips om hår och hud, en massa olika DIY osv. Grymt bra videor. Jag kan titta på samma video hur många gånger som helst, jag tröttnar aldrig!

Här är några av mina favoriter:

New in!

fakeup makeupforeverhd makeupforeverhd2

Igår var jag en snabbis inne på Sephora och införskaffade dessa ↑ saker! Jag bytte ut min NARS concealer p.g.a. allergiska reaktioner mot min absoluta favorit-concealer, Fake Up av Benefit. Jag har väldigt torr hy runt mina ögon och denna concealer har en ”fukt-ring” runt själva concealern vilket gör att den återfuktar, täcker och ljusar upp samtidigt! Jag köpte denna i den ljusaste av tre färger eftersom jag redan är rätt blek men kommer bli blekare, tyvärr…

Jag köpte även ett nytt foundation-puder från Make Up Forever. Detta heter Pro Finish och jag köpte färgen 120 Neutral Ivory. Den här köpte jag för att jag ville ha något snabbt och enkelt att sätta på mig på morgonen innan skolan, men som ändå täcker det mesta. Jag har inte särskilt dålig hy, utan är mer röd på vissa ställen som jag vill täcka och det gör denna superbra! Jag använder den med antingen svampen som följer med eller med min Expert Face-brush från Real Techniques. Den täcker nästan lika mycket som min vanliga foundation, men utan att det känns som jag har ett tjockt lager med smink på mig. Självklart måste man, om man har mörka ringar runt ögonen som jag, använda en concealer innan eller efter för att täcka de mindre blemmorna.

Ebba ♡

Välkommen till min blogg!

Hej allihopa!

Mitt namn är Ebba Tamm och jag är 17 år. Jag har väldigt länge varit otroligt intresserad av allt som har med skönhet att göra; smink, hår, hudvård. Det är även detta jag känner att jag vill jobba med i framtiden, så denna blogg är mitt sätt att få dela med mig av min kunskap, lära mig nya saker och träffa nya människor med samma intresse. Så här kommer ni att hitta mina favoritprodukter, tips & trix och kanske en och annan tutorial 😉 Det blir säkert även lite inslag av min vardag här också!

Till er som inte känner mig så tänkte jag berätta lite om mig själv! Jag är som sagt 17 år, fyller 18 år i januari. Jag är social, driven och otroligt nyfiken, lite för nyfiken ibland, haha. Jag går andra året på Danderyds gymnasium och på fritiden dansar jag väldigt mycket, är med kompisar och pluggar alldeles för lite. Min stora dröm är att få jobba som makeup-artist eller på ett företag som håller på med makeup eller andra skönhetsprodukter. Jag hoppas verkligen att denna blogg kan vara mitt steg mot min dröm!

foto4foto4

(Som ni kanske ser så är inte designen på min blogg heeelt klar ännu, och jag har inte lärt mig alla funktioner, så om någonting ser konstigt ut så ha lite överseende, tack!)

Ebba ♡